Wegenbouw volgsystemen

De wegenbouw kenmerkt zich door haar grote mobiliteit en een enorme variëteit in materieel. Kleine asfaltwalsjes, grote asfaltspreiders, freesmachines in alle maten en natuurlijk de vrachtwagens voor de aan en afvoer van het asfalt. Het materieel wordt heel regelmatig verplaatst, waardoor het lastig is om precies te weten welke machine waar is.

Track & Trace

Door het materieel uit te voeren met de WATCHERbox® is op elk moment bekend waar de machines zich bevinden. Dit maakt het aansturen van het logistieke proces een stuk eenvoudiger en bespaart dus kosten.

Draaiuren

Naast de inzet van eigen materieel, wordt ook vaak materieel ingehuurd. Om te bepalen of materieel daadwerkelijk is gebruikt, kan de WATCHERbox® gebruikt worden. Hiermee worden de start- en stoptijden geregistreerd en de draaiuren bijgehouden. Onmisbaar om objectief en snel te bepalen of een machine wel of niet is gebruikt. Dat scheelt een hoop discussie bij een (tijdelijk) huurstop of de eindafrekening.

Tankinhoud

De machines die in de wegenbouw gebruikt worden zijn vaak voorzien van grote motoren met hoog brandstofverbruik en grote brandstoftanks. 1000 liter of meer is geen uitzondering. Het maakt dus nogal wat uit of een machine afgetankt of leeg wordt teruggebracht. Zeker als de volgende klus ’s nachts of in het weekend is, waardoor bijtanken lastig is. Met de WATCHERbox® registreert u automatisch het brandstofniveau, zodat u op elk moment weet wat de tankinhoud is. Zo komt u of uw medewerkers niet voor verrassingen te staan. 

Optimale logistiek

Het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag is een logistiek hoogstandje. Alles moet optimaal op elkaar afgestemd worden om stilstand van de spreiders te voorkomen zonder lange wachtrijen vrachtwagens met warm asfalt. Door de vrachtwagens te voorzien van de WATCHERbox® kan de exacte locatie worden doorgegeven, kan worden aangegeven of ze rijden, staan te wachten of staan te lossen.